Hívjon +36 20 920 8268
Írjon

Tapétázás

A legújabb trendek egyik közkedvelt anyaga a tapéta, hiszen sokféle módon felhasználható, és számtalan változatban áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy relatív csekély pénzbefektetéssel, modern és stílusos szobát kapjunk végeredményül. Nem feltétlenül kell a teljes falat bevonni tapétával, dekoráció gyanánt is tökéletesen alkalmazható, akár csak az egyik falat bevonni vele, vagy poszterként. Különböző színek, minták variációjával a szoba optikai méreteit is megváltoztathatjuk vele, de ha igazán exkluzív hangulatot szeretnénk varázsolni, akkor érdemes díszlécekkel, stukkóval kombinálni.

A tapétázás nem rutinfestés, így érdemes megfelelő szakemberrel végeztetni ezt a feladatot.

Az alábbi tapéta típusokat használom illetve javaslom előszeretettel, melyek nem csak anyagában télrnek el egymástól, de felhelyezésük különböző technikákat és alapanyagokat igényelnek:

Vlies  tapéta: az elmúlt évek legkedveltebb tapétafajtája. Egy oldalon impregnált nem szövött rostszálas alapanyagból készül, ami elsősorban kötőanyaggal rögzített cellulóz és textilrostokból áll. Mérettartó, nagyfokú levegő és vízpára átbocsátóképesség jellemzi, színtartó és jól tisztítható.

 

A fűrészporos tapéta: töretlen népszerűségét köszönheti többek között annak, hogy többször is átfesthető, emellett jól szellőzik, szabályozza a nedvességet.

 
Színes/dekor tapéta: a modern belsőépítészet egyik alapvető design elemét képezik a színes, mintás dekortapéták és azok külnféle kombinációja. Ezek használatában az igazi kihívást a külnféle színek, minták és motívumk társításán felül, a külnböző típusok párosítása, alkalmazása jelenti.
 
 
 Vinyl tapéta: Alapanyaga műanyag, hordozója alapján papír-, vlies-, vagy textilhátoldalú. Igen változatos színben és mintázattal készül. Jól tisztítható, mosható és rendkívül strapabíró, ezért a lakás bármelyik helyiségében alkalmazható.
 

Textiltapéta: alapját olyan papírhordozó alkotja, amelyre a gyártási folyamat során textilszálakat rögzítenek, így alakítva ki ezt a rendkívül finom tapintású, erős és stílusos falburkoló anyagot. A textiltapéta nagy előnye, hogy rendkívül ellenállóak, valamint az évek múltával sem veszítik el színüket.

Számtalan szín, minta és textúra közül lehet választani melyek valóban egyedivé és hangulatossá tehetik a belső teret. Amennyiben nem tud választani, nincs ötlete vagy nem tudja mi lenne Önnek a legmegfelelőbb, az ingyenes felmérés során ebben is segítséget tudok nyújtani.