Hívjon +36 20 920 8268
Írjon

Szobafestés

A szoba falainak átfestése átlagosan 5 évente esedékes, ez az az időintervallum, amikor már lathatóan szennyeződik. Egyes felmérések szerint, 6-7 évenként kialakul az emberben egy egyfajta igény, hogy megváltoztassa az otthoni környezetét. Más esetekben vagy egy költözés, vagy egy nem várt esemény, mint például egy beázás, kényszerít minket a folyamat elvégzésére.
Ha nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkba, célszerű szakemberrel végeztetni a munkát, ha igazán minőségi, esztétikai és tartós végeredményt szeretnénk. Nagyon sok múlik a felület előkészítésén, a használt alapanyagokon, és a felhordáshoz szükséges technikák és eszközök ismeretén.

Esetek nagy többségében az alábbi kérdések merülnek fel a megrendelők részéről:

Mennyibe fog ez kerülni?
Az ár minden esetben függ a festendő felület nagyságától, az alapanyag minőségétől és a festendő felület állapotától, hogy milyen mértékben kell az alapot előkészíteni, javítani, glettelni. Az ingyenes felmérés során, erre a kérdésre azonnali választ tudok adni.

Honnan szerezzem be az alapanyagokat, miből mennyi kell, és milyen?
Nem szeretnék senkit megfosztani a vásárlás nyújtotta örömöktől, ezért a szükséges alapanyagok listáját és mennyiségét is csatolom az ajánlat mellé. Amennyiben némi időt és utánajárást szeretne spórolni, a beszerzés feladatát is átvállalom.

Milyen színeket válasszak? Tud segíteni a színválasztásban is?
Természetesen igen. A szoba méreteit és adottságait, fényviszonyait figyelembe véve a színek meghatározásában is segítséget tudok nyújtani.

Van-e valamilyen garancia, az elvégzett munkára?
Minden elvégzett munkámra garanciát vállalok, de igyekszem úgy dolgozni, hogy garanciális javításokra ne legyen szükség.

A szobafestés kivitelezése és végeredménye szempontjából az alábbi két típust lehet megkülönböztetni:

 • Tisztasági festés: A tisztasági festés lényege, hogy kevesebb munkával kb. 1-1,5 réteggel érjük el, hogy a falak tiszták legyenek.
  • Ezt jellemzően két estben alkalmazzuk:
   1. Teljesen megfelelő, szinte hibátlan az alap, mindössze “gurítani” kell. Fontos, hogy az alap és az új festék között szín eltérés nem lehet! Így kitűnő  tiszta eredményt érhetünk el a festés végeztével.
   2. A falak nem megfelelő állapotúak, esetleg újak, tehát teljes előkészítés, glettelés szükséges. Ezzel szemben a festéssel nem a végeredményt célozzuk meg, csak egy tiszta alapot hozunk létre.
  • Fontos megjegyezni, hogy a tisztasági festés, soha nem lesz olyan tökéletes, mint egy normál festés.
 • Szobafestés, diszperziós festés: A beltéri felületek festésére használt hagyományos, közismert és közkedvelt festési eljárás.
  A festék típusa még nem minden, különféle technikák használata is szükséges, hogy a fal ne legyen foltos. Mindemellett némi szaktudás és precizitás is szükséges a legszebb végeredmény eléréséhez, főleg a kényesebb helyeken. Általában 4-5 évente célszerű újra festeni, a helység igénybevételétől függően.

A megkeresést követően, egy Önnek megfelelő időpontban ingyenes helyszíni felmérést végzek, és tételes árajánlatot adok. Az ajánlatban szereplő ár a megvalósítás teljes költségét tartalmazni fogja. Tehát nincsenek rejtett költségek.